Ron Hextall

Håller på och leker lite med hur man lägger upp Youtube klipp på bloggen. Som ni vet finns det hur mycket bra och roligt man kan lägga upp. Men jag kör en tribute till en av de sjukaste målvakterna i NHL:s historia! RON HEXTALL! Han räddar puckar, gör mål, fightas och skrämmer nog de flesta normala människor. Sen har han en fantastisk mustasch! 


YouTube

 


Hittade på Youtube

Jag har kört ett par camp veckor i Alabama de senaste åren och hittade denna reklam film från Decatur :)




http://www.youtube.com/watch?v=htoEwPW7IyA&feature=email

Derby ikväll

AIK vs DIF, toppen vs botten. Tror nästan att till och med jag ska sätta mig och se på lite fotboll idag. Är ingen stor "titta på fotboll på tv" människa... Men nu har ju gnaget guld vittring, så till och med jag känner att jag ska hejja lite från soffan.. Får se hur det blir med det i slutändan...
Annars har jag haft två saker för mig idag. Vart till "min" sjukgymnast Maria imorse för att få ett rehab program att träna efter. Att jag ska stå på is på onsdag var nog lite väl optimistiskt... Nu blir de rehab 2 ggr om dan i 2 veckor. Sen ska jag vara starkare än Farsan Baloo!
Nr 2. Mottagit 204 st sms från olika mäklare om höjningar på priset över de lägenheter jag var och kollade på i söndags. Hann med en 4 stycken. Priserna springer upp snabbare än Bolt klippte 100 sträcket! Puh!



Ja vad säger man... fredag...

Dan började med att jag öppnade ett brev från skatteverket! De e ju fantasktiskt att de ska ha pengar för att jag (och många andra) lyckas göra bra affärer i livet. Jag har sålt ett par "hyddor" i mina dar och gjort en liten vinst. Då jag inte köpt något nytt ännu, så tar nu Verket skatt på min vinst... Kul!

Annars har jag haft en skitkul dag. Boka tid hos sjukgymnast till på måndag. De rekommenderade att vi skulle boka en första tid 2 veckor framåt, men jag sa att de var dumt då jag har ispass på onsdag och vore bra att börjar rehab innan dess :)
Sedan var de guide jobb uppe i norr Uppland. 74 pers från Sverige, Norge och Finland. De blev att vi körde aktiviteterna på engelska, men jag kastade in lite finska då och då till mina landsmäns stora förtjusning.

Innan jag hittade hem surrade jag lite om "livet". Gjorde en på bra humör faktiskt ;)

Jag får återkomma om helgens bravader. Har inget stort inbokat men känner att en knäskada ska stoppa mina framfarter i djungeln.


En morgon på akuten.

När man håller på att idrottar som en annan gjort i hela sitt liv, skadar man sig alltid då och då. I hockeyn har jag genom åren knäckt närbenet, paja axeln, skräckt skulderbladet, knäckt revbenen ett par gånger och sytt några gånger i ansiktet. Lägg till avslitna ledband i foten från tennis, brytet finget under friidrottande och alla små skavanker som kommer där till, så har jag haft lite tur i oturen många gånger.
Men det är en del av kroppen som klarat sig hyfsat bra, som jag alltid haft en stor skräck att skada. KNÄT!
Så nu när man bara är "lekman" i hockeyn och spelar lite med bojsen i Sigtuna, kom skadan! På träningen igår fastnade jag på något sätt i isen och vred till knät, med följden att knäskålen hoppade ur led. De var lite smärta kan man säga, då den inte hoppade tillbaka. En utav grabbarna hade lite koll på idrottsskador kom fram och jag bad honom få tillbaka den, men han konstaterade att då det var första gången det hände bör man inte göra det utan kalla på ambulans. 
Jag försökte skaka på benet lite och sträck ut de för att få den att hoppa tillbaka och efetr en 20-30 sekunder hittade den tillbaka! Puh!
Smärtan släppte ganska drastiskt och jag kunde hoppa in i duschen och köra hem till Bålsta igen med ett lite svullet knä och ett kokande humör.
Så för att säkerhetställa att inget annat var fel i knät, åkte jag till sjukan på morgonen och fick efter lite vridande och vändande, samt röngen åka hem igen. 
Nu är det bara hoppas att svullnaden går ner snart och att jag ínte får några bekymmer i fortsättningen. Blir ju lite svårt att utföra en annans jobb om men har problem med att åka skridskor :(

Så min sammanfattning av mina senaste 24 timmar går att göra med ett ord, FAN!!!

  
   


När solen går ner... borde den inte komma upp?

Jag vet inte vad det är. Men just nu känns det segt på alla fronter i livet.
Firma Pistol går lite för segt framåt för att jag ska känna mig trygg... Guide jobbet har och går bra men säsongen börjar närma sig sitt slut och då även jobb för min del...
Hus sökandet går åt helvete! När jag äntligen är sist ut med att lägga ett bud, då drar säljarn tillbaka affären :( Nu är jag tillbaka på ruta ett. Det blir hårdkörning i helgen, visningar till 1000.
Hockeyspelare Pistol, ja han är vass som... en smörkniv en 3:e klassare gjort... Ska väl trampa lite översteg ikväll på träningen för att få det på rätt kurs igen...
Kärlekslivet...  kan sammanfattas med ett, ?

Men vet du vad? Bilen går bra...



Vänta på ett bra TV program...

Sitter i soffan och väntar på måndagens underhållnings program, nej Fröberg inte Hollywood fruar utan Roast på Berns!
Robban Gustavsson ska Roastas. Kan bli grymt.

Roast på Berns

Robert Gustafsson är en av Sveriges mest framgångsrika komiker genom tiderna. Det gör honom till en utmärkt gäst i Roast på Berns när hans komikerkollegor sågar honom jäms med fotknölarna och avslöjar både hans dåliga sidor och sin egen avundsjuka. I panelen ikväll hittar vi hans kollega Sissela Kyle, och de mångåriga Killingkollegorna Henrik Schyffert och Johan Rheborg. Från den fasta panelen är det Petra Mede, David Batra och André Wickström som är med och skämtar om Robert och hans DVDer, ålder och personliga egenskaper.


Hockey i Gävle

Sitter just nu i en kall ishall i Gävle och kolla på när Björnarna blir överkörda! Dan "började" med en fotbolls match i Knivsta... Syrrans äldsta hade match ute i de gröna. Mycke sport blir de! Jaha nu åker vi igen... andra perioden och underläge 3-1. Nu har Coach Munken sagt, -De e vbra två skott grabbar!

38 minuter...

Vad man kan göra på 38 minuter:

1. Sätt på en panna kaffe, vänta att det blir klart, slå ner dig i soffan och kolla klart på andra halvlek i en forbolls match.
2. Paavo Nurmis Världsrekord på 10 000 m i Stockholm 1921, plus hans ärovarv med kranskullan.
3. En vanlig mattelektion i skolan på min tid med en liten försening pga man gick bra i poker på rasten...
4. Världens kortaste krig mellan Storbritannien och Madagaskar i slutet på 1800-talet..

Ja tänka sig att man till och med hinner att starta och avsluta ett krig på samma tid det tar för pendeln att åka från Bålsta till Sthlm C! Då känns inte sträckan så lång som många vill få det att låta...


Fötterna upp och huvudet ner :(

Jag måste ta och ändra mina rutiner. 95% av dem är bra men en som jag startat är att sitta och hoppas på att de ska komma något bra på tv en fredag kväll. De e ju fantaskiskt hur uddlöst de e! Provade till och med att stå på huvud i soffan för att se om de blev roligare då, men näe! Höger tummen är sönder gnuggad av allt zappande.
Näe de blir till att ändra fredags schemat. Fick reda på att jag kommer att spela många fredagsmatcher med Red Machine i vinter, men de är en 6-7 veckor innan vi börjar gnugga matcher.
Nä de blir till att ta till flaskan! Ja för att hålla det till lite civilisarat tillstånd bjuder jag nu dig ut till Stockholms natten nästa fredag. Säg bara till var du är så dyker jag upp. Kommer ha mina löparpjuck på mig så jag hinner med alla ställen, för jag räknar med att de blir många!
Om ni inte hör av er till mig så förutsätter jag att ni tycker Antikrundan är ett bra tv program eller att ni sitter spänt och lyssnar på Karlavagnens fiske historier i etern :)


Fredag!

Då var det fredag igen! Såååå skönt! Har inte tagit helg riktigt ännu då jag har ett möte klockan fem i Bålstas frysbox. Men sen så!
Har inga stora planer inbokade, men känner som det kan bli en bra helg. Söndag blir det nog att sätta sig i en frysbox någonstans i Uppland/Stockholms området. Division 1 drar igång... 

Så buckle up, nu åker vi!


Arbetsmiljö

Arbetsmiljön är viktig. Om den inte är ute i naturen och 5 meter upp i luften, så kan jag rekommendera den enligt bilden nedan. Laptop i knät, en kopp kaffe och i bakgrunden är tvn på med baseballmatch från Fenway Park :)

Hur ser det ut på din arbetsplats?

  

Djuriskt Stockholm

Idag var jag ledig från jobbet. Så en liten sovmorgon var på plats innan jag styrde hästkrafterna in till stan för en hel dag. De blev ett besök hos stans fyrbenta, simmande och ålandes vänner. Därefter en lång härlig lunch ute i solen. Hann med att njuta av vädret lite till innan jag hamnade i Årsta för en kebab till middag. En skön tisdag helt enkelt.

Imorgon är det jobb igen vilket jag ser framemot. På kvällen väntar igen ispass i Märsta med Red Machines. Lika bra att gå upp i tid...

Kamera problem!

Är lite putt för att min kamera varit trasig ett tag nu. Skulle ju kunna lämna in den för lagning men men. Eller varför inte använda kameran på mobilen... Och jag har 90% av dagen två mobiler på mig... Men ändå blir de inte av.
Ja ja de gör ju bara att jag måste skriva dessa 1000 ord istället för att lagga upp en bild.

Var ute och slarvade i lördags som jag lovade. Söder och Kellys hade lånat mina pengar på obestämd tid... Tanken var att vi skulle börja där och sedan gå vidare, men när vi väl fick ner jeanstyget på en stol kom vi inte upp. De var Fredson och jag till en början, vilket ökade på grabbarna i grus från söder om söder och sedan ett par tjejer från jobbet. Hittade tillbaka till min bortglömda vän, herr Guiness! Ett tips till alla som har problem med att ni alltid blir bakis och skakis. Skakis har jag inte hittat botemedel emot, men bakis blir man inte av Guiness ölen.  
Kvällen var riktigt trevlig och klockan gick alldeles för fort, som de alltid gör när man har kul!

Söndag hade jag ett spikat schema.
1. F1 kl. 14
2. Hockey i Mälarhöjden  kl. 16
3. Möte och egen hockey i Sigtuna 19-22

F1 blev det av som sig bör. Och ja det stämmer att jag stänger ut omvälden om det är så att Kimi eller Heikki ligger med och fightas i toppen. Mobiler avstängd och ytterdörren låst :)

Hockey i Mälarhöjden blev det inte av. Kände att min kropp nog inte var kör duglig...

Möte och träning med Red Machines däremot blev det, och denna gång började det kännas som om man faktiskt spelat hockey förrut! Kul känsla!

Var lagom hemma innan dagen var till ända och kände att den söndagen kan vi göra om flera gånger. Hela helgen förresten.

Den här veckan är lite flytande än så länge. Jobbade idag, men i morgon har jag lite mer lucka. Har nog kommit på ett sätt att fylla upp den dock... 

Peace out! 

Roast på Berns

Sitter och kollar på Roast på Berns på 5:an. De e Pernilla Wahlgren som blir roastad idag. Magnus Betner är grymt skön!


Strupesfuktare....

Efter suttit och kollat på all fantastisk tv-underhållning som bjöds på tvn igår fredag, en dag man tror de ska vara någon man kan se på, så blir det utgång ikväll!
Jag har inte förstått alla dessa sjunga program som ska pumpas ut i tvn hela tiden. Igår var det Idol på 4:an, någon som sjöng på en scen i 3:an och 1:an hade någon schlagerprogram där dom sjunger mer än de pratar... Ja Jessica Andersson får gärna fylla upp min skärm, men en sjungande mupp från Idol eller rödmosig Classe Malmberg, går bort!
Nä idag blir det en kall eller två som får köra en "high five" med mina smaklökar på väg ner för autobahn, som sedan parkera sig brevid alla sina polare i rostfri parkering längsta bak i en bar på söder :)

 

Hockeytermer som är bra att ha i livet...

Lite termer som används bland alla hockeynördar om du vill hänga med i "tugget" och iband på min blogg;) Wikegårds ordbok är det ingen ide att lägga upp då han använder sådanna ord som inte äns en hockeyälskare tycker är någon mening med att använda...

Rör = Skridskor (min favorit är dock Puppor)
Kruka = Hjälm
Sticka = Hockeyklubba
Suppe = Suspensuar/Pungskydd
Visning = Utvisning
Bortre = Blå linjen som är längst bort från ditt eget mål
Ass = Assisterande Kapten
Zamboni = Ismaskin
Kooch = Petri ;)

Har jag missat några bra..?






 

Pupporna är på igen!

Drog på mig pupporna igen i veckan! Ny klubb, nya förutsättningar. De var skit kul, men lungorna kändes stora som hos en fluga. Men dom kanske inte är så små förresten med tanke på att de orkar flyga runt hela dagarna... Ja va fan vi säger en fasan då, som bara flyger om de är jagade av grannens katt...
Tillbaka till hockeyn... de var några välbekanta ansikten i omklädningsrummet när jag anlände till Pinbackshallen i Märsta. Conny såklart, Aitta, "några jag släckt törsten med på krogen" grabbar etc. Slog ner arslet brevid Danne J som jag spelade ihop med i Björnarna för en sådär 6 år sedan. Han hade "käkat puck" på något ispass i somras och tappat en tand och dödat ett par till som kommer att checka ut ganska snart. Han kommer att se ut som en riktig hockeyspelare snart alltså... Om jag är avundsjuk... Lite....
Ispasset började med 15 minuter av att bli vän med pucken igen. Sedan spelade vi 2-mål resten av tiden. Jag vart placerad på en backplats tillsammans med min Planethockey kollega Conny på den nedre blå linjen. Den som sett mig spela tidigare vet att jag varit rädd för den linjen i min tidigare "karriär" och använt den som ett stopp som inte ska passeras :)
Ska väl köra ett par pass till innan jag bestämmer mig 100%, men de kändes kul att sitta i omklädningsrummet igen och känna hockeydoften. Ja isen var ganska kul de me :) 

Några bilder från i sommar...

Som inte finns på bloggen eller på "ansiktsboken"...


Slitna grabbar i Göteborgs natten... Bör tilläggas att de var natt 6 i rad för Cosmos.


Natt 8 för en annan... Hade så mycket mer att ge :)



Starsky att the lodge!


3 coacher med lite gay-pose framför något slott...


Här var man ute på djupt vatten....


Veckans pose av Olivia


En början till lite rutiner...

Oj de var länge jag fick ner någon rad här senast...
Det känns som om det blir längre och längre mellan skrivandet... jag har nog inte lika mycket av intresse som händer mig nu mera som jag hade när jag var i amerikat... Om de nu var så mycket då heller... Nä jag ska ta tag i denna nu och skriva mer, annars får de ju lika bara vara.

En liten uppdate:

Jobb: Har haft bra med jobb som guide på senare tid. Jobbar oftast på eftermiddagar och kväll vilket är ganska skönt. Har hunnit med det jag vill med egna firman på morgon timmarna samt på helgerna. De går dock lite trögt på den fronten, men jag känner att de kan släppa vilken dag som helst. Jag har offererat ut lite priser på jobb som jag väntar på svar på. Skulle vara en propp som lossnade om de blir positiva besked.

Hockey: Har varit lite i starta upp spelandet lite igen... De senaste veckorna har jag varit på is med Björnarnas veteraner och kännt på lite... Känns ganska kul. Så jag har surrat med Planet Hockey kollegan cOnacanOn och kommer att styra rören till Märsta och Pinbackshallen ikväll för första träningspasset med Red Machines.

Privat/Nattliv: .......................

Klockan är förresten lite efter 6 på morgonen nu... Lite tidigt för en annan... Låg och vred mig i en 10 minuter och konstaterade att jag lika bra kunde vakna upp och göra denna dag till en av de bästa i mitt liv! Så nu 10 minuter senare känns det som jag är en bra bit på vägen! Som ni kan läsa, om de e någon som behöver lite positiv energi är det bara slå mig en signal... Här finns lite till övers!




RSS 2.0