Finska...

Satt precis och skrev ett jobb mail på finska till en kille i Tampere. Jo va jag har blivit dålig på att skiva på finska! Prata är ju en sak, men när jag skrev så vart de tokfel! Var tvungen att skälla ut mej själv! De e ju inte så ofta jag har anledning att skriva på finska nu för tiden, och om jag gör de så är det till familjen (som inte bryr sig om de blir lite knas) och ofta ganska korta saker. Men jag har alltid haft lätt för att skriva på finska... Svenska knakar ju lite ibland, som min svenskalärare i dagarna brukar påpeka (ja du cp). Men jag har ju alltid sagt till mitt försvar - ja men jag är ju finnpajsare!

Nu är det dax för er att gå upp, och jag ska krypa ner i säng.. ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ


Seppo var först! Han sladda av i Koskenkurvan och hamna på månen!
 

Tisdag kväll

Ikväll har jag ingenting inplanerat! Va skönt! Jag ska nog ta mig till gymmet för att köra ett pass, och inte minst för en härlig bastu! De finns inget bättre ställe än bastun när man vill slappna av och rensa huvudet. Tror nog hakan åker på en rakning också. Jag ser ut som ett riktigt "Hej kom o hjälp mej"..


Bröllopsplaner...

Läste precis att Vickan ska klä vänster handen med ett nytt smycke nästa sommar. Kul för henne. Såå hon har väntat på att pappa ska godkänna gympojken. Undrar om jag ska ringa till Kalle16 och fråga om de inte är lika bra att slå till med ett dubbelbröllop? Har inte träffat Lillesyrran men hon skulle nog gilla mej... "Finsk pojke som tycker om långa skogspromenader och att basta. Spenderar fritiden med mina nära och kära, oftast dock över telefon eller på ansiktsboken. Älskar att resa, känns dock som jag alltid flyger hemåt vilket håll jag än flyger åt.. . Stor erfarenhet med media då jag tidigare pratade med Enköpings-posten minst en gång i veckan. Van vid kändisskapet då jag satt på samma plan med Helen Alfredsson över atlantenen en gång. Såg henne dock först när vi väntade på väskorna i Chicago... Hon såg inte mej... " 

                      


Championship games

Jaha då förlängde vi säsongen men ytterligare 2-3 matcher i och med att vi vann igår kväll. Så nu är vi i final som spelas bäst av 3 matcher. De var en skön seger igår mot ungtupparna från CU. De var säkra på att de skulle vinna, men gubbarna har ju lite slutspelsrutin va... haha!

                       

Sportnörd, jag..?

Okey jag har väl hört de några gånger i livet, men jag tror inte jag är så mycket för andra sport än hockey (o kanske F1).
Bestämde mig dock idag att jag ska fixa biljetter till Denver Nuggets, NBA laget i stan. Ska vidga mina vyer lite...

Nu är det dax för den enda tv-serien jag följer för tillfället, Trust Me. Helt ok serie och de e bara ett avsnitt i vecka. Kanon!


Full fart o ny vecka

Hade det ganska skönt uppe i bergen i helgen. Ingen stress och en massa skidåkning, bara för mig själv och min ipod. Fredan var det helt tomt i backen, så jag åkte på till lunch och sedan var jag helt slut.
De blev ungefär samma visa på lördag och söndag med den skillnaden att de var lite mer folk i backen. Var inte så stark på söndag morgon efter en blöt kväll ute i nattlivet. Traditions enligt hamnade jag på Bensons Bar nere i Salida. Ägaren har jobbat för Planet  Hockey för en herrans massa år sedan, och han ser alltid till att man blir väl omhändertagen när man är i stan. Att han var halvt radiostyrd när jag klev in vid 20 tiden gjorde ju inte saken lättare. Några stadiga för balansens skull och man var igång. Satt och surrade med en kille som jobbar som guide inom forsränning. Han reser runt om i hela världen. Inte helt fel jobb. Han lovade att ta med mig i majmånad när vattnet ligget tokhögt och de e som roligast. Forsarna i Salida området är bland de bästa i världen, som tex Royal George som jag gjorde förra året.

Ja hackspetten pickade lite på pannan när jag vakna på söndag morgon...
Hann lagom hem på söndag så fick jag reda på att vi hade kvalmatch i hockey senare samma kväll... Bra koll man har... Släpade mig ner till hallen och de slutade med att jag hade en fantastisk kväll. Nätade, "assade" o retade upp halva motståndarlaget. O vi vann och får spela match ikväll igen. Suck, jag tror jag börjar bli för gammal för så många matcher. Ja vi har match på onsdag oxå!

Senaste rapporten med min "passverksresa" är fortfarande Calgary o snö, Mexico och strand och de senaste tillskottet, köra en hockeycamp i Mexico City! Tror inte de blir av, men de skulle vara ganska kul...

               
                Tomt i liftarna framför och bakom, o en massa snö!

                
                 Efter fredagens skidåkning blev de brasa och film!  

Skidor i helgen igen

Då vart det ändrade planer igen... hade planerat att åke ner till ranchen efter jobbet imorgon fredag, men nu kom bossen och sa att han vill att jag ska åka ner idag så jag kan registrera en av bilarna inne i stan före klockan 16 imorgon... 
- Så om du åker ner ikväll kan du åka skidor fram till lunch och sedan ta hand om bilen, sa han...
-Om jag måste så...  
Rapport kommer på söndag!

Peace out!

             
             Planet Hockey Ranchen, Colorado

Planering

Sitter och jobbar med camperna vi ska ha i sommar. Hittade en karta över mina 12 veckor förra sommaren jag gjorde då... De kommer nog att se ut något liknande denna sommar.. De mesta är flyg för min del då jag fladdrar mellan våra olika staber, men det finns några härliga bilresor på 12-15 timmar oxå... Vi kör mån-fre i samma stad, sedan reser vi under helgerna.


Natti natti...

Vi torskade... O jag var sådär lagom bra... Missa de mesta, men kände mig snabb som en vessla... haha!
Alla tänder är kvar fast käften glappa som den gjorde på en gamla goda tiden.. Nu ska jag in och fightas med kudden. Ställningen är 11935 - 5 till honom. Men jag känner att jag kan vända..

                       
                     Jag är trött...
 
   De här är min "jag är inte trött min"...

Match ikväll igen...

Vi möter Dore ikväll. Förra året när vi möttes i en välgörenhets turnering "NHL hockey fights cancer tournament"  hade jag en dust med en spelare i deras lag. Det började med lite munhugg och när han sedan fick pucken, vänder han upp sig mot mig och drar på ett slagskott! Jag hinner få upp ett ben och pucken tar på knät. Lite chockad jagar jag vidare pucken och snart får samma kille pucken igen. Denna gång tänkte jag att jag ska proppa upp honom (vi får dock inte tacklas i denna serie). Han hinner se mig innan jag kommer fram och han sticker fram klubban och "trippar" mej lite lagom. Lite små förbannad greppar jag klubban i två händer och vevar till... just då har han sänkt ner huvudet lite och min sving träffar honom rakt över munnen... Han faller som en fura och kastar lite sköna glosor efter mig. Både han och jag fick matchstraff och vi kliver av isen. Sedan visar det sig att jag hade slagit ut två tänder på honom. och han fick åka till sjukan.. sorry...  Snacka om Välgörenhets turneringen...
Så idag möts vi igen... Han kommer nog inte ihåg mig va..?

            


Värme eller kyla...

Satt precis och pratade med boss Killer om att resa bort ett tag. Ni som känner till mina resevanor (väntar mig inte att de e någon på denna blogg som inte känner till det..) vet att jag börjar närma mig en resa ut ur landet igen... Vi hade planerat att jag skulle åka till Calgary, Kanada i mars för att köra en 3-4 dagars camp, och samtidigt göra "passverket" glad. Nu har responsen varit lite si och så där från coachen i Calgary. De har gjort det lutar åt att jag nog måste trycka ner min rumpa i ett flygplanssäte som tar mig till Mexiko istället... Jag åker nog faktiskt hellre till Calgary och kylan (Starsky du förstår mej nog..). Men de e som jag alltid säger, "Hi, just send me some where". Vilka problem man har... Haha!

Canadian flag                          vs                     Mexico's flagga

                RCMP Constable Peter Schiemann                          
                    vs               

       vs             
                             

Musik till tusen

Sitter och lyssnar på lite ny musik jag fick av Dennie the Kings. Han hade med sig från Sverige ett "minneskort" med lite musik och filmer. Totalt är det ca 90 000 låtar!!! Vi pratar inte några megabyte eller gigabyte, nä vi pratar TERRABYTES!

Kanske jag kan hitta lite nya låtar till min ipod... 


Foton från helgen

DSCN0457.jpg
                              I baren före Colorado- Montreal matchen.
DSC_0055.jpg
                                      Dax att åka lagg!

DSC_0058.jpg
                           Jag försökte få lite höjd...

DSC_0067.jpg
                              Strunky big air!

DSC_0069.jpg
                             Linus the Pro!

DSC_0072.jpg
               Mitt mål var att göra ett snyggt hopp...
DSC_0073.jpg
                Här kom jag på att jag kanske ska landa oxå...
DSC_0074.jpg
                              O en slank han dit.....
DSC_0075.jpg
                             O en slank han dit....
DSC_0076.jpg
                        O en slank han ner i diket!!!
DSC_0077.jpg
                   Men jag såg bra ut i luften...
DSC_0012.jpg
                       Tillbaka hemma... Zoolander's....
DSC_0020.jpg
                                 Zoolander x 4


Helgens bravader

Vaknade imorse med lite pannknack... Ett gått tecken på att vi hade en rolig kväll igår och hela helgen för den delen. Det blev som sagt en helg med en hel del hockey och skidåkning. Fredags matchen mellan Avs-Canadiens var en helt ok match, där Canadiens gick segrande ur fighten.
Lördag morgon vaknade vi upp på PH Ranchen i Salida. Vi hade en ganska kämpig körning ner på natten, vilket oftast betyder en bra skiddag dan efter.. Så de var bara på med laggen och upp i backen. En skön bedd av lössnö låg och väntade när vi kom dit. Dennie the Kings, som var med är ingen van skidåkare. Han var lite orolig innan vi kom dit, men efter första åket kom han fram med ett stort leende till mig och sa - Fy fan va häftigt de här är! De e något magiskt med snön i Colorado..
Vi körde på från det att de öppnade kl 9 till de att de stängde kl 16. Sen var det bara åka tillbaka till ranchen för en dusch och lite mat. Jag tror vi alla somnade runt nio framför tvn...
Söndag morgon efter att vi väckt tuppen, var det dax att åka tillbaka till Denver. Strålande solsken gjorde de 2,5 timmarna hem till en ganska skön resa genom bergen.
Väl hemma igen, kastade vi i oss lite mat och sen var det ner till Broomfield Center för en ny hockeymatch. Denna gång lokallaget Rocky Mountain Rage i CHL. Flera ut av grabbarna i de laget jobbar för oss under sommaren när vi har camper runt om i landet. Tyvärr torskade de, men underhållsvärdet var bra.
Helgen var inte över med det, utan vi vart hembjudna till en hockeyfamilj i Boulder som har huserat två utav svenskarna. Grillad kyckling, bakpotatis och massor med vin och öl stod på menyn... Lite lätt salongsberusad kom vi hem vid 3-tiden på morgonen (måndagmorgon) och kröp ner i kojs..
Nu har vi bara två dar kvar med svenskarna innan de åker hem. Jag tror vi kommer att försöka få in ett par timmar planeringsmöte som vi hade tänkt oss från början...

              
                              Gustav, Linus, Jag, Gustav, Dennie, Tressa och Steve

             
             En Irishcoffee till lunch!



Fler bilder från helgen kommer...

NHL hockey och skidåkning

Sista timmen på jobbet innan helg!  Jipii!!!
Ikväll är vi 12 pers som åker in till Denver för att se NHL matchen mellan Colorado och Montreal. Vi får hoppas på ett fullsatt Pepsi Center, vilket jag inte tror det kommer att bli dock...
Efter matchen hoppar vi in bilen för  2,5 timmars resa till Salida. Imorgon blir det åka lagg hela dan! 
De blir en rapport om det senare i helgen.
Ha en trevlig helg alla turtuduvor där hemma! Jag kommer nog få en och annan kyss imorgon oxå, men då av elaka grenar och träd när jag viner igenom skogen i Monarch :) 

                         Pepsi Center
                                                      Pepsi Center Denver, Colorado

                                 downhill-skiing-1.jpg
                                                                    Jag imorgon...

                                                 
                                                 Mer troligt att det skulle vara jag....


Fredag den 13...

         

Broomhockey!

Igår kväll vart jag medbjuden av ett par familjer på en mexikansk restaurang. Kryddstark mat och "lillfingret upp" margaritas till dricka. Har insett att jag har en viss kärlek till mexikansk mat... De blir ofta det till lunch och de stället vi var till i går i Boulder, kommer nog att få ett par besök i framtiden.
När vi skulle hem kom jag på att Miss Li och en annan kompis Marky Mark, hade match i Boulder. Inte ishockey, utan Broomhockey... Har försökt se framför mig hur det ser ut denna "borsthockey". Den förklaringen jag hade fått var att man springer med skor på isen (!) och spelar hockey.. Jag höll på att garva läppen av mig när jag väl såg denna fantastiska sport live! Mitt i stan på en isyta sprang de runt och "sopade" runt på en boll som såg ut som en handboll. Klubborna var av trä med en plast platta till blad...  De var alltid någon som halkade runt men de såg ganska kul ut! 
Miss Li's lag vann serien denna kväll (de har spelat gruppspels match varje torsdag i 2 månader) och de var stor fest efter matchen! Vi åkte dock hem, men hade ett gott skratt åt denna sport på vägen hem. Jag brukar säga att innebandy är en sport för misslyckade ishckeyspelare, och nu har jag nog hittat en sport för misslyckade innebandyspelare....

                           
                            Tvingar ner lillfingret!

                            
                            Broomhockey i lätt snöfall, Boulder, CO.

                           
                            Miss Li, Broomhockey Champ! Observera skylten intill...

It's just another day for you and me in paradise...

Nu har de svenska boysen varit här i 1,5 dag. Efter att de fått en god natts sömn, hann vi med lite shopping och skridskoåkning igår. Ja grabbarna fick vara med o träna med "Jänkarna" som var 2-3 år äldre. De kommer nog att prata om det ett tag... 
Dagens schema innehåller en resa till Players Bench (Hockeyaffär= Mecca för en hockeyspelare) och sen ska vi se på Colorados träning. Skit vilken hård arbetsdag jag har framför mig:)
Jag ser dock mest framemot lördag då det blir upp till bergen och pumpa lite lössnö. De har kommit en hel del snö de senaste dagarna...

                       Photo by Jeff Nass

Just one of these days...

Oj vad jag inte ville gå upp imorse.. Jag till och med drömde om att inte gå upp.. Hade sen match igår kväll och kom inte i säng förrän 2 tiden.
Sedan fick jag ett tecken på att jag börjar bli gammal igen.. Igår när jag skulle till hallen. Packade trunken kastade upp den på ryggen, o så sa det knak! Släpade mig till hallen och gick in till boysen, som självklart frågade vad som var fel. Gnällandes som en gammal gubbe (tecken nr 2) förklarade jag vad som hände o de va så synd om mig... 20 minuter senare åkte jag runt på isen som en 25 åring igen. Har lite ont fortfarande vilket inte är så bra, men men. De börjar bli många sådanna små skavanker nuförtiden.
Ikväll får vi Sverige besök! Dennie som är våran huvudkontakt i Kungsbacka under de 2 veckor vi har camp där i sommar, kommer över med sin son och ytterligare en pappa och son. De e inplanerat lite möten angående sommaren på dagarna men kvällarna kommer jag att agera turistguide.
Vi har inplanerat att se Colorado Avs match på fredag och ett par träningar (ja vi är en bunt hockeynördar) någon gång under veckan. Skidåkning på lördag och några dagar av shopping och se stan. Ska bli riktigt kul! Grabbarna som är 12-13 år har aldrig sett en NHL match, så de är helt saliga inför det. Jag kommer ihåg känslan... Jag var dock 31...
Nä nu ska jag hämta mer kaffe o sätta igång att jobba.  

Boulder, Colorado

Fredag kväll slutade tidigt lördag morgon i Boulder.. Shandog, Dan the man och jag började kvällen med att ta oss ner till CU rinken och kolla in Miss Li's match. Stort torsk!
Efter matchen tog vi med oss Miss Li ner på Pearlstreet för lite biljard och några öl. Boulder är en studentstad (Colorado University). En ganska cool stad med många bra barer. Ja antingen är man student eller så är man hippie som fortfarande levet i 70-talet. 
Var ganska trött när jag hoppade in i taxin vid 3 tiden...

                     

                    

Nya planer för helgen

Hade som sagt planerat en skön helg i värmen nere i Phoenix, men så blev det inte. Sjukdomar och elände... suck o stön... ja ja, får väl hitta på något hemma istället då.
Miss Li har match ikväll så de blir nog till att gå o se henne trolla. De spelar i Boulder (Colorado University). Ska knäppa ett par foton då den arena är så läcker! Ena långsidan är fasadglas så man har utsikt över Rocky Mountain! Hmm, de kaske är mörkt när jag kommer dit..? Ja vi får se.
Imorgon tror jag att Denver downtown frågade efter min närvaro :) Ska nog gå ner o se vad utelivet där har att säga. Senast jag var ute i Denver träffade faktiskt en kille som, när jag frågade vad han hette sa: Du kan kalla mig Hi Bartender
Va lustigt sa jag, jag känner en kille på Chicago flygplats som heter likadant!

                  

Analys av Ryssland - Sverige matchen

Sverige startade matchen klart bäst och fick helt rättvist en tidig ledning i matchen genom Tjärnqvist. Ryssarna spelade spelade tufft, på gränsen till fult och fick även utvisningar efter det. Efter ett ganska dåligt pp lyckades Sverige dock göra 2-0. 10 minuter in i matchen var det Sveriges tur att åka på en utvisning efter att M. Johansson inte hängde med de snabba ryssarna. Åter igen ett pp mål, men denna gång av ryssarna. Ryssarna fortsätter att spela fult och de finska domarna har fult upp med att hålla ögonen på ryssarnas klubber som hugger och hakar hela tiden. Några mindre bra pp så får Sverige änligen in 3-1 målet efter ett tungt skott från blå av Kenny...

Andra perioden ser ut ungefär som den första. Sverige för spelet och står upp bra mot de aggresiva ryssarna. Perioden slutar med att Macke Nilson spöar upp halva ryska laget, ja i var fall 2 ryssar...

I tredje perioden kommer ryssarna in i matchen lite mer och Sverige har några svettiga minuter i bp. Man lyckas hålla ryssarna ifrån Honkens mål, som förövrigt gör en kanon match!

Okey var jag hyfsat nära..? Har inte sett matchen men sett målskyttar och utvisningarna online...haha!

Onsdagkväll och spelledigt...

Då intar Beer and Hockey helig mark. En sunkig bar med bra mat..

"Boulder,
Colorado -
Rocky Flats Lounge

The Lounge is a lonely building almost directly across the street from the entrance to the area's famous former nuclear-bomb factory, Rocky Flats (which operated from 1952 to 1988, became a Superfund site, and is now being converted to a wildife refuge). The lounge was the old Rocky Flats Payroll office before it became the hangout for Rocky Flats workers prior to the shut-down and cleanup.

Their schwag has a radiation symbol on it (some glow in the dark).

It has always been a Packer's Bar, filled with Wisconsin natives on game days. The lot is usually filled with motorcycles and pickups. They have this Wisconsin fish fry every Friday night and it gets pretty packed."


Puh dag!

Vet inte varför det alltid är så segt att gå upp på tisdag morgon... Kan de bero på att jag alltid har match på måndag kväll och inte kommer hem före midnatt..? Kanske... Haha!
Men har ändå fått en hel del gjort idag på jobbet. Har fått lite gliringar att jag lever lyx liv och bara har det bra. De e inte riktigt sant. En vanlig arbetsdag för mig mellan dec-maj börjar 8 på morgonen och avrundas vid 18 tiden. Då sitter jag och ringar och mailar folk för att boka upp och fylla upp våra camper. Vi har ca 2000 elever på våra camper under de 3  sommar månaderna. Och de e ju inte så att de bara dycker upp...
De e ganska kul dock, sitta o "tjata" hockey hela dagarna. Ja för en hockeynörd som en annan.
Känner dock att jag behöver lite semester nu... Så jag har bokat in en weekend semester till Phoenix, Arizona på fredag. Har en vän som flyttat ner dit som jag ska hälsa på. Kollade precis vädret, och de har 27 grader varmt nu och helgen är det lovat 20-22. Skööönt!
Ska dock passa mig för att ta upp något snack om Superbowl när jag är där (Phoenix forlorade i finalen), vill inte komma hem i en liksäck...

Peace out!
  

Inte kattpiss...

Måste erkänna att Superbowl-finalen gav ganska bra underhållning. Och rätt lag vann, the Pittsburgh Steelers.

                                

Superbowl Sunday!

Nu är det bara 58 minuter till Superbowl startar. Har valt att hålla på Steelers.
Fick ett par erbjudanden om Superbowl party men det blir soffan hemma istället. Har haft en skön söndag så här långt. De var lugn igår kväll så när jag vaknade imorse var jag både utvilad och fräsh!
Har legat och läst min bok hela dan. Aldrig Fucka Upp men Jens Lapidus. Bra bok men har inte riktigt kommit upp i Snabba Cash nivåen ännu. Det boken var grym! Men jag känner de e på "g"...

                             

Ta det fjärde fotot i det fjärde fotomappen och berätta om det...

Såg denna ide' på Annavirrpannas och Vildhallonets blogg. Så jag kom mitt bidrag.

    

Jag tror det är november 2007... Will och jag flög upp till Pierre, South Dakota för att köra en 7 dagars hockeyläger. Pierre är en ut av de tråkigaste städer jag någonsin varit i.. De ända alla pratade om var jakt och fiske. 
Så vi körde igång lägret och Will och jag stod på is 12 timmar om dan de de två första dagarna. Ishallen var svinkall (modell Rimbo på 90 -talet). Tredje dagen behövde vi inte vara på is förrän på eftermiddagen. Det fanns som sagt inte så myckey att göra, men vi hittade ett köpcenter ute på indianreservatet och tänke att vi nog kan spränga några timmar där. När vi går runt där ser vi i en av korridorerna en massa burar med tigrar. Visade sig att de åker runt och samlar pengar för att rädda tigrar eller nått... 
För 12 dollar fick man sitta och leka med två små tigrar i 10 minuter. Utan att blinka degade Will och jag och klev in till tigrarna.
Så där satt man men en tiger i famnen i ett köpcenter i Pierre, South Dakota!!! Deras tassar var stora som dasslock o de var så häftiga. Vi hade en skötare med oss där inne oxå som höll koll på att de inte började nafsa för hårt. 
Men en av tigrarna fick dock ett kanon nafs på mig, på bröstvårtan! Det blev ett litet märke som tyvärr bara varade i två dagar. Jag hade hoppats på att få ett snyggt ärr.
Tänk dig om någon hade frågar:
- Vad har du gjort där?
- Äh då, de e bara en tiger som bet mig där en gång! 
Vilken story de hade varit! Oki de var mitt bidrag.
Nu utmanar jag:
Starsky'n Hills

bananvecka


  

RSS 2.0