Datakrasch!!!

Då har så verkligheten kommit ikapp mig... Har gått i köpa ny data tider en längre stund nu, men inte lyckas hitta någon som jag är nöjd med. Så kom då dagen D för min data och kastade in handuken igår kväll!
De kan vara så att de blir lite "radioskugga" ett tag nu...

               

Ahhh!

Idag har jag en stressig dag. Jag sitter ute med en bok, en kaffekopp och steker i solen. 



Jussi står brevid och undrar om vi ska hitta på något annat... Han är uttråkad! 

Las Vegas in my dreams

De var en gång en pojke som bodde i en liten bergstad med namn Denver. Pojken hade ett intresse för ishockey och ibland uppleva roliga ställen på jorden.
Så en dag frågade en av pojkens kompisar om han vill åka med till en liten stad som kallades, Las Vegas. 14 stycken utav pojken kompisar skulle åka dit och spela lite hockey och se alla sevärdheter i denna stad, Las Vegas. De låter ju jätte spännande sa pojken och hoppade högt av glädje,och bjöd sina kompisar på en runda av glädjens kolsyradryck. 
Pojken var så glad att redan dagen efter betalade resan för att vara säker på att få åka med till, Las Vegas.
Varje dag i två månaders tid gick pojken runt och drömde om sin resa med sina kompisar till den roliga staden, Las Vegas.
Sen en dag när pojken kom hem från sitt träningsläger i Mexiko, kom han i kontakt med onda passverket! 
Passverket tyckte pojken hade haft det lite för roligt i sin lilla sagovärld på sistone och sa till pojken att det var dax för pojken att åka hem till verkligheter. 
Pojken blev ju inte så glad av att höra de och sa lite surt, - attans!
Tillbaka i verkligheten kände pojken att de kanske inte var så dumt ändå att vara tillbaka i verkligheten.
Men sen kom då dagen då pojken skulle ha åkt till den roliga staden, Las Vegas. Nu satt pojken i verkligheter och kunde inte åka med sina 14 kompisar till den spännande staden, Las Vegas. Pojken drömde sig in i hur det skulle vara just i denna sekund att gå förbi Passverket från de andra hållet och sätta sig på planet till staden, Las Vegas... 

Nu vet jag att ingen av er 14 kompisar förstår svenska, men ha de så jä... kul i helgen!!! Med de gänget går det inte att misslyckas!
Vegas, ta hand om mina boys!

          

Special

Har lite planer på att kanske åka tillbaka till USA för någon månad inom en snar framtid. För en vanlig Svensson krävs de pass, och ett papper så är man där.
Men har man smeknamn "Pistol Pete" (loaded and dangerous, never shooting blanks) så krävs de advokat i USA, en i Sverige, möten på ambassaden och en fet plånbok.
De e skönt att vara lite special :)

                 


En milstolpe...

Känner mig stolt över min eftermiddag. Först vart jag med lurad på en långpromenad av Nina . Efter 1,5 timmes sulslitande och finskpratande kom jag hem. Jobbade ett par timmar, sen packade jag ner badbraxen och fick över till simhallen för att riva loss några längder. Kände mig vass med mina simgoogles på och tävlade med allt som rörde sig. De var en gubbe på 50 bast som krossade mig. Han hade speedos på sig. De måste jag köpa till nästa gång :) 1 km revs dock loss.
På vägen hem insåg jag att hade gjort 2 av 3 grenar i triathlon. Så innan jag gick in hoppade jag på min cykel och rullade 1 meter framåt och klev av, o ställde tillbaka cykel.  Hur många av er har gjort ett triathon pass idag..?


Påsken

Långfredan blev som jag misstänkte innan, lååång! Men riktigt rolig. Då jag hade vilat mitt huvud på kudden i Bålsta natten till fredag, var det upp 04.45. In till stan o sammansluta med boysen. Taxin till Värtahamnen och där stod "flytpuben" och guppade. Vi betalade våra 20 kr var och klev på.
Efter en stadig frukost tog vi våran första öl för dagen, klockan var ju dock redan 9... 
De blev en skön dag på båten med en hel del kortspel (jag tror jag blev Chicago champ!), bastu och bad, lite mat och självklart några öl till...
Sen var det av båten och in till stan för att fortsätta våran långfredag. Pendeln till Södershöjder o hej, mer öl! Crippa anslöt till oss tre pirater och vi gjorde några pubar till innan vi vid 1-tiden kastade in handduken...


Fredson ringer efter råd hur man vinner i kort.. haha!


Enda gången Jure hade en kung var när han blandare... Haha!


Segerns sötma... Haha!


Lite senare på kvällen...


Bono var där....


Liksom Alfred Hitchcock...

Vaknade på lördan o var definitivt inte redo att rädda stan från bovar eller ekonomikrisen i världen... De blev lite bokläsning i solen istället. På eftermiddan ringde syrrans två kottar och ville att jag skulle komma upp till Bjursås och åka skidor på söndag. Lovade inget men ställde väckarklockan på 04.45 igen...

Fjongade upp som radioantennen i tvätthallen på morgonen och bestämde mig för att ta mig upp till Bjursås. 
Ingen trafik och stålande väder. Några kraftiga inbromsningar vid plåtlådorna och jag var framme efter 2 timmar. 
Efter att jag väckt alla var de dax att ta på sig laggen. De var första gången jag åker skidor med tjejerna och vi hade e kanon dag i backen. Blöt snö men de var ändå helt ok åkning. 


Sabina och Michaela on top!

Ibland är de skönt när man inte planerar för mycket, för de kan ju bli så bra ändå...
 

Bok tips

Många har nog sett filmen, men jag valde att läsa boken först. Jag ger den 5 +

                      

Malin Fors i Sommardöden är nästa "soffbotten kompis".

                  


Kryss på Långfredan...

"Grabbarna i grus" åker på kryss imorgon bitti. Fredson, Jure o jag åker på en 12 timmars över dagen och fortsätter med en utgång i stan på kvällen är de tänkt... De kan bli en låååångfredag...

Glad påsk på er alla!!!
 
              

Jag viile ju bara väl...

Jag bytte däcken på bilen i förra helgen och då till mina nya sommardäck. Så idag skulle jag vara duktig och rensa lite och göra lite mer plats i garaget genom att kasta ut de gamla däcken. Hittade på mina fyra och ytterligare 2 ut av farsans gamla i all röra. In i bilen och till återvinningsstationen. När jag kommer fram så är bommen nere och jag behövde tydligen ett passerkort för att ta mig in (har uppenbarligen varit borta ett tag..). Ringe min mor och hon sa att de hade ett sådant "vipkort" hemma som jag behövde. Hem och hämta kortet och sedan till återvinningscentralen igen.. Tryckte upp de snygga "vipkortet" vid bommen och tjadong, så åkte den upp! Äntligen inne och jag kör bilen väl dirigerad av alla pilar och skyltar. Hittade dock inget för däck men fick syn på 4 uppstylade personer som jobbade på anläggningen. Jag sticker ut huvudet ur fönstret och frågar var jag kan kasta däcken.
Killen som körde dubbelfattad "fickpingis" svarade så trött man bara kan göra:
- Sitter fälgen fortfarande på?
- Ja.
- Då kan vi inte ta emot dem, utan du måste separera gummit från fälgen, sa han och vände på klacken.
Va f.. , jag har ju "VIPKORT"!!!
Tappert körde jag vidare till nästa återvinningsstation, nu i Bro. Första stället sa att de inte tar emot mina däck överhuvudtaget!
- Prova återvinningstationen mitt inne i Bro, men jag tror de tar 50 kr per däck om fälgen är på.
Nu hade jag fått nog och åkte hem och staplade upp däcken i garaget igen. Fick en liten, liten förståelse för de som dumpar sina däck ute i skogen...

              


Back in the hood

Ja då var man tillbaka i Bålsta igen... de var några bra dagar och vi får väl se om man ställer ner resväskan där i framtiden...
Resan upp var inte lika behaglig som den sol resan ner jag hade. Nu var de regn ochåter regn...

Nu är jag precis utkommer ur bastun. Så nu mår man prima! 
Finlands nationaldag är ju den 6 december som alla vet.... men imorgon är våran andra, skärtorsdag...  

Kungsbacka

Har varit i Kungsbacka hela dan. Suttit o surrat sen 9 imorse. Vi har jobbat med att få ordning på sommarveckan i juli när vi kommer att köra en läger/cup vecka här i stan. De e en del saker som börjar att falla på plats, o en del som faller ur, men de e väl skönt att de gör det nu och inte när de e dax. 
Sedan har jag jobbat på de personliga planet lite för att se vad jag ska ta vägen här i livet. Ingen som vet, ingen som vet..

Påsk snart! Fredson o jag började kolla om vi ska åka på kryss! Har saknat de guppande känslan, och de skulle vara kul att leka John Travolta för en kväll.
Känns som jag har grym planering i mitt liv just nu. Vet inte vad jag för om två dar, eller var jag ska bo nästa vecka... Men jag håller med texten i sången som jag inte vet vad den heter,
"Du lever bara en gång o den gången är nu,aahahh! De finns bara en som vet hur du ska leva, o de e du!" Men de va just de... Inte ens jag vet... haha! Får skriva om texten under bilresan hem här om någon dag...

                  

On the road again..

Då var det dax att hoppa in i bilen för att ta sig ner till Göteborg i några dar. Lite möten är inbokat så här innan påsk. Ser ut att vara skönt väder att köra i.. Ipoden är laddad och gps är med för att varna för alla "plåtpoliser".
Vi hörs!


Våren

Nu har det varit övervälmande med vårtecken ett tag... Men va skönt de är!! Var ut och satte sommar pupporna på bilen idag, ett vårtecken.. Vad mycket lättare de e att byta pupporna till sommarn än de e till vintern. 

Mera vårtecken.
När dom sopar gatorna!
Tokmycket hundskit överallt
Uteserveringarna öppnar
Blommer som kommer upp, såklart
Doften av utegrillarna
Hockey slutspel
Gubbarna på fabriken vid tennishallen i Enköping sitter ute på lastkajen o fikar (lånade från syrran)

Vad har du för vår tecken?


 

 


Helig stund

Nu går starten i F1! Hörs om 2,5 timme... Let's go Kimi!!!


Go natt

Har precis sett  filmen Yes man. Typisk Jim Carrey rulle, med mycket humor som ibland går för långt. Men man fick ju lite "yes" känsla i kroppen o huvudet sattes i spinn för vad man skulle kunna hitta på... Jag är nog lite i "yes" stadium i livet just nu, vilket är ganska skönt :)
Nu ska jag lägga mig i "framstupa sidå läge" och låta tyngdlagen göra sitt. Sov gott...

Talangjakt i Enköping

Var uppe tidigt i morse. Väckte till och med kylskåpslampan. Ellar så snozzade han i morse, för han var seg...
Hade ärenden alldeles för tidigt, men de var skönt att sparka loss fredan direkt!
Sen har jag varit på talangjakt i Enköping. Syrrans två älsta tjejer (11 och 9 år) och deras dans/sångnummer var ett av tio bidrag som gått till final i skolan. Skönt att se att de inte ärvt piporna från våran familj, för de var bra! Får se hur mycket röster de får i skolan nästa vecka från alla elever. Kommer nog att fightas med ett brödra par som rockade loss med gaska skön ironi. Sen var det en kille som spelade gitarr-hero med fötterna. På svår nivå!!! Han var i samma ålder som tjejerna och har en sjukdom som gör att han inte kan använda händerna, men han krossar mig och många andra i gitarr-hero och nog i mycket annat, med bara sina fötter. Ja han fick ihop 91%....
 

SLC = SSB

Vi satt och pratade lite om födelsedagar igår och jag sa att jag firat mina 2 senaste i Salt Lake City. Jaha, i Saltsjö boo, sa någon klok..
De gick mig att börja kolla namn på städer och undra varför..? Fick svårt att hitta något på Gävle...

En kaffe och smörgås

Har varit lite rastlös idag. Så jag fick ett ryck vid fyra tiden och hoppade in i bilen för att ta mig in till stan för att slita lite sulor på Stockholms gator.
Fick dock tag på min favvo Malin på mobilen och plockade upp henne i Solna på vägen in till stadskärnan. En kaffe, smaskens macka och fantastiskt sällskap! Efter en timme av lite snick snack gick vi och köpte några blomvaser och blommor på Hötorget då hon precis flyttat ihop med sin kille ute i Tyresö. Behövde lite kvinnlig fägring i lägenheten sa hon...
Fick såklart ett samtal när vi stod och kollade på tulpaner och försökte med en så manlig röst som möjligt säga vad jag gjorde... Undrar varför? Jä.. vilken basröst jag fick till.. Haha!
Nu är de hockey på tvn. Leksand - AIK 1-2 just nu. Håll i Gnaget!

Sol

Senast jag var hemma i Sverige var i Oktober-November förra året. Under de 2 månaderna var det mörkt och dystert hela tiden och jag såg framemot att åka tillbaka till Denver och solen (har över 300 soldagar om året). Men som våren är nu i Svedala så är det fantastiskt! De måste vara 6 dar i rad med sol och lite värme! Var på en timmes promenad i morse. Jag och min Ipod. Jussi fick stanna hemma då han har lite ont i baktassen. En skön dusch och sen jobba några timmar. Livet är gött ibland!


Då var de klart!

Kommer precis från ett möte i Sigtuna med Conny och Mr Al Garhoud. Conny och jag har skrivit ett 3 årskontrakt som Förbundskaptener för Förenade Arabemiraten landslag!
Vi kommer att flyga ner om 2 veckor för att "reka" lite med boende i Dubai där förbundsbasen ligger. Mer info kommer...

Förenade arabemiratens flagga



Ja de kanske inte var de bästa aprlskämtet, men ett gott försök... April, april!

RSS 2.0