Ny mobil...

Som har en härlig display med tangentbord. De kommer att vara lättare med uppdatering "on the road". Me like!

Till sjöss imorgon!

Imorgon bitti kl. 07:45 kliver vi på finlandsbåten för en dagstripp till Mariehamn. Fredson, Brunken och jag gjorde en likadan tripp för någon månad sedan, och denna gång får vi med McArtur, Anna, Daniel, Sugovic, Anna och Alma. Både barn och vuxna alltså. De ska bli en skön dag med slappa som tema. Ja o god mat och dryck då såklart.


En dag i juli...

Dagen började med att jag tog mig till verkstan med bilen. Den har lyst som en julgran på instrumenpanelen den senaste veckan, så nu var det dax för tomten att se varför. 7 koppar kaffe senare ringde han och meddelade att abs:en var trasig och behöver bytas. Kom och hämta bilen så får du komma tillbaka om ett par dar så fixar vi det. Ja just de ta med dig 8000 kr då oxå! Tack för kaffet! Det som var mest irriterande var att bilen stått hos Fordonstekniska skolan någon månad i vintras för just samma problem. Efter som jag ändå inte var i landet fick de god tid på sig att få ordning på bilen. Säg god dag då! De e 3:e gången jag får åka till en "riktig" verkstad efter att de lekt med min bil på skolan. Jag som lämnade in bilen så de hade ett riktigt objekt att jobba med, utan stress... Men jag börjar tro att de var Hotell/Resturang programmet som gått loss på min bil och satt ett lite för kort "bäst före" datum på soppan... Grrr!

Efter det gick åkte syrran, Michan, finlandsläktensomärpåbesök och jag till Kista Centrum för att shoppa loss. Terapiarbete på hög nivå! Jag gick runt och kikade och spanade i X antal timmar.... Jag gjorde mitt inköp i butik nummer 2, ett par solglasögon... Men de var en helt okey dag då de inte var för mycket folk att fightas med.

Imorgon bitti far jag in till Stadsgårdskajen för att släppa och vinka av finlandsläktensomärpåbesök. Så om du är på väg hem i Stockholmsnatten (morgonen) håll dig på trottoaren. Ser du en audi med julgransbelysning inne i bilen, så är de jag som kommer  :)

                  

Mycket G-krafter i helgen...

De höga tempot förtsätter i sommarnatten för en annan. Precis som de ska vara under sommar'n. Hann bara hem för att tvätta lite kläder innan vi var ett gäng grabbar som sammanstrålade hos Starsky för en ute kväll i Stockholms natten. De blev en trevlig tillställning, och lite blöt för en annan. 
Lördag började med att Starsky, McArtur och jag satte oss som 3 polacker i förarhytten i "Silverbussen" till Bålsta. Då jag har fått besök från Finland över helgen av ett par släktingar (senaste de var i Sverige var för ca 20 år sedan) tog vi med dem till Gröna Lund för en heldag... Jag är inget stort fan av Grönan från början och det blev inte bättre av att de var en 100 meters kö bara för att ta sig in på området! Någon stor karusellman är jag inte, dels för att jag hatar att köa samt att jag njuter inte av att flyga omkring på ett spår i 1 minut. Gjorde dock ett åk med Vilda musen tillsammans med syrrans 4 åring och 11 åring. De var en skräckslagen 4 åring som klev av vagnen med morbror efter... 
Nu sitter jag här i soffan och väntar på den "heliga söndags 2 timmen", F1 klockan 2. Massa fick en fjäder i huvudet vilket kommer att fortsätta vara den stora snackisen idag, men jag får hoppas att mina finska vänner kan hantera g-krafterna lite bättre än de övriga för en gångs skull.
Peace out! 
  

En härligt lång roadtrip till fjällen!

Efter att jag sett till att de sista jänkarna satt sig på planet hem i måndags blev det bara tyst i mitt huve'.. De har varit 10 intensiva dagar för en annan då jag tjuvstartade några dagar innan alla andra kom. Men måndag kväll blev de tyst...
En ut av de bästa stunderna för oss i Planet Hockey är när man ser de svenska och amerikanska familjerna säga adjö utanför hotellet. Adresser byts, de sista fotorna tas, de kramas och en och annan tår kommer fram här och där. Då har vi lyckas! För hur mycket hockey vi än gillar, så är det upplevelsen som är det bästa. Ett bra bevis på de är väl att av de 65 timmar av is vi hade i veckan, så var jag ute på isen 2 timmar.... O jag som älskar att dra på mig "pupporna".
Men tiden gick till att fixa med alla kring aktiviteter, mat, transport etc. Måste säga att jag tycker sånt är fantastiskt kul.

Så tillbaka till måndag. Var inte så sugen på att sätta mig i bilen i 5 timmar hem där på kvällen. Så jag slog en signal till våran Gbg VIP Entertaiment Director, Sara för att föreslå en matbit på stan. När vi satt där med mat och dryck i drinkarnas jungel kom vi på den roliga idee'n att vi kanske skulle ta en roadtrip förbi Idre för att hälsa på våra gemensamma vänner Anna och Starsky! Jag skulle ju ändå hem och hon skulle kunna åka med mig till Sthlm för att hälsa på hennes vänner där.
Så tisdag morgon hoppade vi in i bilen för färd mot Idre. Några samtal runt till folk för att få fram adressen utan att de visste att vi var på "g" upp. GPS:en sa att de var mindre än 50 mil, så jag uppskattade att vi skulle vara framme på ca 5 timmar... Ack så fel de blev. In och slarva i Norge i flera timmar och vägarbeten hela tiden, sa vi kom fram efter 8 timmar! De e vad som kallas vägarna förbi...
Vi gjorde dock en strålande entre, insladdandes och tutandes på gårdsplan när vi kom fram.
Resten av kvällen blen de lite surr och öl som slank ner för strupen. Vi stupade alla ganska tidigt då några snickrat och jobbat hela dan medans andra suttit i bilen "några timmar".
Onsdag morgon packade vi ihop sakerna alla för färd hem. Men så kom vi ut och insåg att de var strålande sol och klar himmel. Se var tydligen något som varit bristvara på i fjällen de senaste veckarna, vilket ledde till att vi packade upp igen för att stanna en dag till. Grabbarna i grus, Starsky, grannen Johan och jag stack iväg och hyrde moutainbikes. Här ska åkas downhill! Vi satte oss i liften upp och spände på oss hjälmarna för färd neråt. F.. va kul de va! Inga större skador fick vi, men jag gjorde en snygg flygtur över styret en gång och landade mjukt bland alla blåbärbuskar.
Senare på kvällen drog vi till badhuset. Vattenrushbanan skulle invigas. Den var inte så lång, men de gick fort som attan! Lite bubbel och bastu sedan var det dax för lite stugvärme igen. De blev en tidig kväll även denna kväll efter aktiviteterna i de vilda under dagen.
Onsdag blev det så hemfärd. Hej då till alla renar och styrstången inställd på Sthlm.

En skön liten roadtrip som fick en att varva ner lite efter intensiva veckor, samt att tänka lite om livet medans bilen flög fram på vägarna.. De får nog bli ett nytt inlägg om de tankarna senare...


Dom har gjort det fint i stugan!





 

Planet Hockey Camp/Cup över för denna gång...

De blev inga inlägg förr veckan som jag lovade... Det blev att jag la tiden på annat än att sitta framför datorn.
Veckan blev en succe. 104 amerikanare som vi slussade runt i Kungsbacka och Göteborg i 8 dagar. Puh!
När de landade på Landvetter fick de ett schema i handen vad som gällde i veckan, minut för minut. Så var det bara för oss ansvariga att se till att fixa att allt fungerade. Jag tror vi lyckades ganska bra.
De finns sjukt mycket roliga saker som hände de 22 timmarna per dygn som vi var uppe, men jag tror man måste vara med för att uppskatta alla historier.

De får bli några bilder istället.





Cosmo o jag hade ett par, tre, fyra... ja de var nog 9 bra kvällar ihop i baren..


Man vet aldrig när bossen står bakom och har koll...




Kapten i baren...

Planet Hockey on the road. The European roads...

Imorgon far jag då äntligen iväg till Kungsbacka/Göteborg för en 11 dagars period. Jag är super glad att jag ska jobba i 7 dar! De e väl inte jobbet i sig, men att grabbarna i grus från over there kommer och 110 jänkare där till... Shawn och jag har jobbat med denna vecka i ett års tid nu, ibland 10 minuter om dan och ibland 10 timmar. Men i stort sätt varje dag har några mail, samtal blivit gjorda, veckodag som helg.  De e lite att rodda :)

Blogg skrivandet har varit lite trögflytande på sistone, men jag ska vara aktiv när jag är där nere. Kanske lite foton oxå :)

 

De pissade i 5 minuter...

Lite mörkare ute idag. O nu kom det en liten regnskur i 5 minuter. Om jag träffat på dig de senaste veckan så vill jag bara påminna om att du inte var nöjd med att de var så varmt innan. För de har ALLA sagt till mig som jag har pratat med. O kom inte och säg att de e bra om de regnar lite för trädgårdens skull... Jag stod ute igår kväll klockan elva o vattnade gräsmattan och blommorna, med glädje!
Näe, jag har aldrig klagat på att de är för varmt, för de är ju så skönt. Att svettas lite ibland är ju bara bra. De blir som ett oljebyte på bilen. Ut med den gamla vädskan genom varje hälsosam por i kroppen och in med nytt uppfriskande vatten genom skrikkanalen. 

Ikväll har jag och Coach Doughnathammer planerat att åka in till stan för ett par kalla på en trevlig uteservering och snacka om ben som går hela vägen upp samt kanske lite hockey skoops :) Har hänt förut :) Pratade om att åka in i tid för att få stans bästa platser innan alla andra dönickar slutar jobbet. Nu kom skur nummer 2 så isället för en solstund på söders krogar, blir det väl en sunkig källarlokal i Bromsten eller något sånt!

Äh, nu ska jag tänka positivt. De e ju bra att man inte BEHÖVER gå ut och njuta av solen. Jag behöver inte gå ut och se om rosenbuskarna har nog med vatten. Tvätten i maskinen kan man hänga upp inne. Ställer jag ut bilen får jag den tvättad och brevbärar yrket är inget bra yrke igen...

Nu ska jag hämta två gem som jag gör om så jag kan kroka dem runt öronen och till mungiporna. Ett leende förgyller dagen. Till och med ett tillgjort...

Planetens vassaste firma!

Idag startas officiellt min egna firma! Nu är man Hockey Consult! Så om ni har några frågor om hockey, så har jag svar på alla era frågor! Men om ni vill ha några svar är de bara till att casha upp :) 



 

RSS 2.0