Arbetsklädd

Med det underbara vädret vi har nu så har jag hittat en lustig sak jag har för mig. Sitter som ni säkert vet hemma och jobbar just nu, och då vid köksbordet. Eftersom det är så varmt så sitter jag i bara shorts och bar överkropp. Men jag jätte svårt att ringa seriösa arbetssamtal klädd så... Vilket innebär att när jag rinde tex och bokade ett par bussar för Planet Hockeys räkning, var jag tvungen att ta på mig en t-skirt och keps! De e absolut ingen som ser om jag skulle sitta spritt språng naken, men de känns så oproffsigt... Så fort jag lagt på luren så åker kläderna av igen.. Haha!


Första doppet avklarat!

Efter en dag framför datorn  var det skönt att sätta sig i bilen ochta sig till syrran och deras sommarställe i Kolarvik. Lite fika sedan ner till standen för att bada. Första doppet i år för min del. De var en 25 grader varmt i "pölen" Mälaren.  Efter ett tag satte vi på den ved eldade bastun. Bastu och ner i vattnet när de vart för varmt.
Livet är ganska skönt ibland!

Solen har kommit för att stanna!

Känns som dagarna springer iväg just nu! O inte är de som man får något gjort..
Jag har haft några härliga dagar på sistone. I torsdags började Hamnfestivalen i Enköping. Jag var dit med syrran c/o, och hade allmänt trevligt. Senare på kvällen stötte jag ihop med Skuggan och ett gäng hockeyspelare från stan, vilket slutade med att jag stannade kvar när syrran c/o åkte hem. Ja jag stängde Enköping vid 4 -tiden på morgonen. Då hade jag under mina sista intensiva timmar hunnit med att dricka en hel del öl, dansa styrdans, "vanlig" dans, och "göra bort sig" dans. Efter de var de efterfest. En utav damsällskapet vi hade med oss en bit på vägen klagade över att hennes högklackade skor gjorde så ont. - Inte ska du lida så, vi kan byta skor! sa någon som tydligen lånat mina läppar för en sekund! Hon var tvärnöjd som fick på sig ett par snikers, men jag däremot fick ett par mindre sköna 35:or med tokhöga klackar. Så jag gick de sista 10 minuterna i bara strumporna... 33 år... jag tror man tappar ett år per öl man dricker en sådann kväll, o jag var inte mycket över 20 när jag borrade ner nyllet i kudden på morgonen :)
Fredan började jag med att kolla på lite fotboll innan jag styrde hemåt. Lite softa och sedan var de in till stan för ett par öl och se U-20 matchen på tv-n. Vi hamnade på Kungsholmen och hemma hos Clabbe. 
Efter den var slut blev det ner till något uteställe för lite mat. De blev en städad kväll med skönt surr. De roliga hände när jag skulle hem. Satte mig på pendeln mot Bålsta och såg på skylten att de var näst sista pendeln. Väl på så vart jag "indianpiss nödig" ! Då hade vi kommit en hållplats och jag hade 7 kvar... De kommer inte att gå! Så när vi kom till Sumpan station var det bara att hoppa av och uppsöka en buske... Hann med en burgare innan nästa och nu sista pendeln kom in bromsande. Undrar var jag gjord om jag varit på den sista pendeln (vilket jag till 99% av gångerna är) denna kväll..?
Resten av helgen har jag gått på lågvarv. Legat ute i solen (sovit), vattna blommorna, kolla film o bara vart. Skönt. Ja de blev en runda golf igår kväll med Artur o Fredson. Fick mina klubbor från Denver i förra veckan, så de var dax att "lufta" dem.
Nä nu är de dax att gå ut i solen lite. Var uppe före 8 idag och jobbade för att inte ha dåligt samvete senare :)

En dag med resultat!

De har varit en hektiskt dag idag. Började med att vi hade en telefon konferans klockan 07:00 med "chickenlegs" från Colorados skidtoppar.
Därefter frukost möte på Hotell Halland i Kungsbacka med en tränare. Efter de var klart, traska vi över för möte med kommunen för påskrift och anläggningskontroll. Iväg till en tänkt förläggningen för handskakning och span. Ner till ishallen för att träffa ansvariga där. Nu fick Hotellchefen tid för träff, så in i bilen för lunchmöte med honom.
På lunchen träffade jag resteuranchefen och kom överens om fortsatt samtal på telefon. Med på lunchen var även en av de svenska coacherna som smörjdes för fortsatt sammarbete.
Tillbaka till Kullavik för sammanställning, mail och samtal med spelare och lag.
In till Kungsbacka igen för middagsmöte med en annan resteurang och evenemangskille. Även resteuranchefen dök upp och planer smides. Tillbaka till Kullavik och skicka ett par mail till. Upp på cykeln och över till en av föräldrarna för foboll och ett par pilsner.
Tillbaka hem och ner i säng med datorn för att berätta för er om vad jag gjort idag. 

Vad har du haft för dig? Synd att vi inte hann träffas :)

Västkusten

Jaha då var man på Västkusten igen. Närmare bestämt i Kungsbacka. Ett par dagar av planeringsmöten och sen hem igen. Tog faktiskt tåget ner denna gång vilket var ganska nice. Det tar lika lång tid som när en annan kör ner, men man kan ju stänga ögonen och drömma bort istället för nita vid varje fartkamera :)
Efter att ha suttit en 5 timmat idag med datorn och buntar av papper, så hoppade jag o Dennie på cykeln och tog oss ner till hamnen. På bryggan stod Magnus och väntade vid sin vassa motorbåt. Vi kastade loss och tog oss ut till en utav Västkustens många fina öar för lite grillning. Kom på att de måste varit en 2-3 år sedan senast jag var på havet med båt, ja om man inte räknar med de guppande krogarna då...
Lite härligt kött och ett par pilsner på en klippa. De e livet de!
Få se vad morgondagen har att erbjuda...





Midsommaren är över för denna gång

De blir inte så många rader för det känns redan så långt bort. Var i vart fall i Enköping och firade med syster och hennes underbara familj. Med var även Fredson samt 2 familjer till som jag träffat vid ett flertal tillfällen.
Vi hann med sillunch, 5-kamp, grillning, Bastu, Janne på gitarr o lite fotboll. Allt som de ska vara på en midsommar!
Fredson checkade ut före 4-åringarna och la huvudet på kudden vid 11-tiden. Sist i säng var såklart finnarna, syrran o jag om släckte lampan vid halv fem på morgonen. De sista jag gjorde var att svepa i mig en sista snaps och skölja ner med en öl! Va man 33 år eller???
Dagen efter var jag som om ingenting och var mådde prima! Haha, de e så skönt när de händer!
Så då blev de till att stanna till hos Artur på vägen hem för ett par kalla. Han hade en tuffare dan kan man säga :)
Här är lite bilder från kvällen! 











Midsommarafton!

Sitter väl som alla andra och ber till han där upp, till de ljusa molnen, John Pohlman för att vi ska slippa regnet idag! 
Det kommer det bli firande hemma hos syrran  o c/o i Enköping idag. Ska bli kul med ett riktigt traditionellt midsommarfirande ute på landet! De kommer att vara 3-4 familjer med barn och så snaps drickarna Fredson o jag :)

Glad midsommar på er där ute i stora världen!


Jagad...

Bestämde mig igår för att ta upp träningen igen. Ja jag har rört mig lite med att "jaga" runt efter en innebandy boll några gånger med grabbarna. Har alltid trott att om man hade mer tid, kommer man träna mer... Men så fungerar det inte för mig. Har ju haft det lite lugnt på arbetsfronten ett tag och haft hur mycket tid som helst att hålla igång. Men de e så lätt att säga till sig själv, - Jag tar det sen..
Men som sagt fick jag lite fart på mig igår kväll. Satte mig på cykeln och trampade loss en halv timme följt av lite magövningar.
Idag kom uppföljaren då jag åkte upp till spåret för ett varv i 5:an. Jag känner mig själv ganska bra vid de här laget och vet att jag inte bara kan springa som en vanlig människa, utan måste tävla mot något. Om de inte finns folk ute, så blir det en ekorre, fågel eller en inbildning att det finns en människa framför mig som måste passeras. O så kommer man hem, kastar skorna i ett hörn och skäller ut alla som kommer i ens väg.
Men idag skulle de bli annat var de tänkt :) Måste klocka mig själv men jag skulle ta de piano. Började bra med ett lugnt o fint tempo. Kom ikapp en dam som sprang med 1:ans växel i, men jag höll mitt tempo och ökade inte. De var ju framsteg.. 2.5 km avklarat, och lätt harmoniskt tassade jag fram i skogen. Sen kom vi (jag och mina skor) fram till ca 3 km... Nu hade spåret vänt så att man var på väg "hem"... Kände ett gruskorn i höger sko... Börjar bli förbannad på att min Ipod är trasig och måste lyssna på den härliga naturen... Ett tag senare stod jag brevid bilen hopvikt kollandes på klockan hur fort det gick. Bra tid, men jag kommer inte komma ihåg den till nästa gång. För jag kom hem tog av mig skorna, plockade ut gruskornet som flög i en fin båge över altan. Efter de flög höger följt av vänster sko in i de mörka hörnet! Letade runt för att skälla ut någon, men hade ingen i närheten. De blev Linda Bengtzing som fick ett - Håll käft!, där hon sjöng i radion i köket. 
Nä, de blir till att hitta en sport som man kan ta ut sig utan att man märker det. De e de som är bra med lagsporter. Länge leve de! 

Efter regn kommer sol!

Har varit lite dåligt på bloggen på sistone... Jag tror de e vädret...
Helgen var ivartfall ganska lugn. Långt ner i soffbotten och mycket tv. Var dock ut en sväng i lördag i Bålstanatten med Malin och hennes kille från söder om söder. På en skala från 1 -5 på hur bra klubben, musiken, diskjockeys jobb var ger jag det en stark 1:a. De var tur att man hade bra sällskap med sig, då blir allt ganska bra till slut ändå.

Men hej! Idag var de sol och jag fick lön:) De firas just nu med en liten stänkare och fotbad!!! Kollar på en av mina favorit filmer, Any Given Sunday. De för 233 gången :)

Undrar vad man ska hitta på till midsommar? Som vanligt i "vårat gäng" så brukar dessa beslut tas kvällen innan... Har planer på att kanske köra en riktigt midsommar som man hade som barn. Dansa runt stången, fast snaps till maten kanske då...
Har inte firar midsommar i Sverige de två senaste åren. Först var det Albuquerque, New Mexiko. De roliga var att jag och Stefan (en annan från Sverige som var där me) förklarade för ett par föräldrar under våran camp vecka hur stort midsommar var i Sverige. Så på midsommarafton fixade de en midsommarfest för ossalla tränare! Med krans på huvudet o allt. Var lite kul med en krans utan löv då de inte riktigt växet samma träd i New Mexiko som hemma i svedala. Maten skilde sig lite de me, då sillen och färsk potatis var utbytt mot bruna bönor och majskolvar!
Förra året var jag i Decatur, Alabama. Då var jag ensam svensk, så jag tog med min stab till baren och bjöd på ett par rundor av svenska vattnet, Absolut. Första två rundorna var poppis men när runda 3-4 kom in, fick jag höra att vi inte är kloka! Haha!
Ja en sak borde vi ta med från den  två upplevelserna, 35-40 grader varmt och sol!!!! Vi får väl se på fredag...




7:e avgörande matchen

I natt är det bara bänka sig i soffan för den 7:e och avgörande matchen mellan Detroit - Pittsburgh i Stanley Cup slutspelet.
Mitt tips: 2-1 till Detroit.
Matchvinnare: Vallteri Filppula

        

Husjakt...

Kanske ett blått hus med uteplats..?


1976...

Det hände 1976..
- OS spelen gick i Montreal och Innsbruck
- Concorde gjorde sin första flygning
- I januari mäts jordens befolkning till 4 miljader (nu känner jag mig inte så speciel längre...)
- Kungen och Silvia gifter sig
- Clark Olofsson rymmer från en permis
- Uffe Lundells bok Jack kommer ut
- Bordellmamman Doris Hopp grips av polisen
- Björn Borg vinner Wimbledon för första gången
- USA firar 200 år som självständiga
- Jacques Mayol blir först med ett fridyk på 100 meter djup
- Svensk pansionsålder sänks från 67 till 65 år
- Skateboarden lanseras i Sverige
- "Pistol Pete" ser daxljuset för första gången 11 juni kl 20.33.


 

Bra start på dan!

Upp tidigt och drack kaffe. Samtal till Norge och jag tror jag har lag på G till cupen i sommar! Nästa samtal till en klubb i Stockholms området, o vi ska träffas på måndag!
O bilen? Den går bra!


Monstret Josef Fritzl

Satt igår kväll och titta på dokumentären om "Monstret Josef Fritzl". Jag säger bara, FY FAN! Fick en önskan om att vi skulle gå tillbaka till de gamla bestraffnings systemet som fanns för 100 år sedan och ge honom det nu!
De får en att tänka lite om vad det finns för skummisar ute i samhället... Hoppas man aldrig kommer i den situationen att man får sitta och säga - Ja jag minns honom från skoltiden,och han var lite speciel men...
Frågan är ju bara hur många "små" monster det finns där ute, och hur många som föds nu när de ser hur han var. De brukar ju vara så med tex skolskjutningar och liknande att de föder nya... Vi får hoppas att det inte blir så.

Annan dygnsrytm

Har fortfarande en hel del jobb med Planet Hockey i USA att göra. De handlar om planering inför vecka 29 som vi kommer att flyga över 150 pers från USA och Kanada till Göteborg för en veckas hockeyskola och cup. Det gör att jag mailar och kör skype anpassat till Denver tid varje dag. Så då börjar arbetsdan kl 16. 
O sen har jag mitt på gång nu på hemmaplan och de tar upp dan före de. De blir många timmar med laptopen i knät. Ja för jag har ju inte hittat boende ännu och till lika ett "kontor". Puh!
Var på en visning idag igen föresten. Var ett ganska högt pris från början för min budget, och jag tror den går upp en del då den var i fin form. vi får väl se.. Om jag börjar få panik..? Nä inte ännu, men de skulle vara kul om de gick lite fortare... "Den som väntar på något gått, väntar aldrig för länge" som någon jäv.. optimist sa någon gång.   

Innebandy helgen i Norge

Då var man tillbaka hemma igen efter att tagit över Norge i några dagar :) Vårat äventyr slutade i semifinalen. En bra placering om man kollar vilka lag vi mötte. De andra lagen hade mer elitserie/landslagsmän än vi hade innebandyspelare...
Inte bara att vi var starka på banan, vi krossade alla utanför! Halden var inte säkert :)


91 GrinOlle och 11 RObdOg

66 Lemjöö

Slipsen Glenn

Våran maskot "Bita"

10 One and Only

37 cOnacanOn

Skadade Sören med Camilla

69 PettaP

Jag själv

Dagens bål...

X3m Cup

Då var det dax för rOOf rOOf att åka då. Vi är 7 grabbar som trycker in oss i en minibuss för färd mot Halden. Alla de andra kommer från Märsta/Sigtuna och är hockeyspelare i Sigtuna HC (är inte säker på om alla är det dock). Målvakt har vi en lokalkille som Conacanon känner sedan tidigare. Har tydligen stått i norska innebandylandslaget... O de var inte ett skämt.
Ska försöka knäppa lite bilder o lägga upp när jag kommer hem. Och jag vet att en av grabbarna har gjort en video med lagsång o allt, som ligger och snurrar ute på nätet.. Går att hitta på Ansiktsboken och rOOf rOOf sida... haha!
Guleböj på er alla!

EU-Valet

Då har jag varit och röstat! Efter som jag åker bort över helgen var jag tvungen att förhandsrösta...
Nu har jag "dragit mitt strå till stacken", och mår fint. Var till och med så ärlig att jag bara röstade EN gång. Som den internationella medborgare jag är, damp det ner 2 röstkort för några veckor sedan. Som den amerikaboende, svenskuppfödde, finska medborgare jag har varit, blev jag lite besviken att de inte kom något röstkort från Amerikat! Ja just de, de är ju inte med i EU :)
Men duktig som jag är, kontaktade jag Europaparlamenttivaali folket i Finland och meddela att jag kommer att rösta i Sverige.
Hur jag rösta? Högt upp på listan och kvinna...


Bollplank

Just nu känns det som jag står och trampar i de tomma.
Jobbsidan går jag och väntar på svar från olika myndigheter, och på arbetsgivares samtal tillbaka. Har intressanta saker på gång, men de vore kul att få lite fart på bollen...
När de gäller boende, så har jag inte hittat de där som man kan ladda bössan för och skjuta ner. Har varit på villa och lägenhets visningar utan framgång så här långt. De e lite kul hur man/jag tänker ibland när man väl är där på visning. Jag är ofta lite väl positiv när jag kliver över tröskeln, och går o tänker bra, bra, inte så bra men de går att fixa. Sen kommar man hem och tänker  den gillar jag skarpt! Nästa morgon när jag vaknar så har tankarna bytt höft o nu är man mer realist. De kommer nog med att jag rådfrågat med mina "bollplank". Jag gillar mina bollplank då de vet att jag oftast är en gladskit och tänker lite väl positivt för de mesta. De e ju de de är till för! Förklara att man ska lugna sig! Tack!

Nu ser jag fram emot morgondagen då vi hoppar in i en minibuss och styr mot Halden, Norge. Innebandy och dansskor skall det tydligen packas ner! De kan ju aldrig bli fel! Ja de ska vara om man tar på sig danskorna till innebandyn eller tvärt om :)
De kommer mer info om resan senare idag. rOOf rOOf grabbarna är inte att leka med!

Helgen bokad

Fick tidigare idag en förfrågan av Conacanon att åka med till Norge och Halden för en innebandy turnering på fredag. La vikten från ena höften till den andra och sen hade jag bestämt mig. Ska bli kul att dra några bandyslappers i Morten Harket land!
Ska passa på och jaga lite hockeylag till turnering i sommar oxå när jag är där. Vi får väl se hur de går.

Ikväll ska jag på ett par visningar igen... Känner som de e dax att hitta något snart...

Var till Enköping igår för morsdagsfirande och knäppte lite kort. Har dock lovat att inte publisera alla då man kan få en lite sned vriden bild av våran familj... Eller är de kanske den sanna... haha vem vet!


Tårtdax!


Michan träna på att göra handvolt!





RSS 2.0