AIK till KHL!

De vore så sjukt kul om de blev verklighet! Tänk att gå till Globen för att se Gnaget möta CSKA Moskva, Avangard Omsk eller Ak Bars Kazan, kontra Oskarshamn, Troja-Ljungby eller Sundsvall....
O de "roliga" lagen som Leksand och Malmö kommer ju givetvis att hänga på tåget om de e så att Gnaget får detta att gå igenom.
Personligen tror jag dock tyvärr inte att de kommer att få ett OK från Förbundet... De kommer sitta i veckor, månader för att leta efter orsaker att man kan ge ett nej...
Undrar vad Herr Loob sitter och gör nu, mer än räknat pengar i kammaren i Karlstad...
Bild från Aftonbladet

Fin besök!

Som jag skrivit tidigare så har vi varit igång med planeringen för att ta över några hundra jänkare till Sverige i sommar. Jag har jobbat me detta några månader nu. Göteborg kommer att husera halva styrkan som vanligt, o så kommer vi att ha en vecka i Bålsta.
Så de senaste veckorna har jag jagat runt för att hitta bra alternativ med boende, mat etc. Sammanställningen börjar arta sig och av den orsaken kommer Shawn från Denver över för att ge sin syn på saken.
En fyra dagars tripp med fullpackat schema... Ska se om vi inte får ihop lite skoj oxå...
Ska bli kul att träffa honom igen, har ju trots allt bott hemma hos honom i 2 år..

Igår kväll

Ja de blev Skiftnycklarna som gick segrande fighten igår kväll. Ganska mycke bök o stök, som de ska vara på ett derby. Tyvärr var det dock domaren man såg mest av, han gillade att stå i centrum. Han var bedrövlig åt båda håll helt enkelt. Känns som han hade dryckit lite för många RedBull innan match och åkte runt som ett stucket bi... Puh!

Jag missade dock sista perioden då jag hade en egen träning i Mästa med Maskinen på nattkröken. De hände en rätt "rolig" grej på träningen förresten. Hade ett eget tema på träningen igår, skjuta slappers! Några bra direktare blev levererade...
Men en av skotten jag rev loss small till på masken på slipsen i målet. Spännerna flög loss och och han vek sig dubbelt. Jag åkte fram till honom och skulle kolla hur det var med honom. Då kom jag på att han är döv och han inte kunde höra mig, samtidigt som jag inte fick ögonkontakt med honom då han stod dubbelvikt... Jag klappade honom lite på ryggen och VISKADE "är de lugnt?"!!?? Han förstod nog vad jag ville och gav mig en tummen upp utan att titta upp... Jag åkte tillbaka till ledet och funderade på vägen om vad tummen upp betydde..? "Ja de e lugnt, dina höstlöv gör inte så ont" eller "Ja de e lugnt, jag ser lite stjärnor och kommer ha ett härlig pannknack imorgon".
När grabbarna fråga hur de var med honom sa jag bara -Jag frågade hur han mådde och han sa inget, så de e nog lugnt..."
 

Derby Bålsta vs Enköping

Då var det dax för sässens andra drabbning mellan "Björnarna" och "Gröna skiftnycklarna". Senast lagen möttes vann de skiftnycklarna helt rättvist. Vi får hoppas på andra bullar ikväll.

Skiftnycklarna verkar ha laget intackt och tränare Åkerlund uttalade sig i tidningen att enda hindret i Björnarna är målvakten L-T. Ödmjuk man de där... 

Bjönarna saknar bröderna Stenberg som ligger på stranden i Amerikat och dricker bubbel vatten. Håll er borta från Key West boys, de e inte bara fiskar man kan få på kroken där, en och annan "tveskärt" har jag hört att folk fått oxå :) Ja utöver bröderna saknas Kentamaa, men i ärlighetens namn kan han nog ersättas med en filt då han inte fått så mycket istid så här långt..

Om du ska ner o se matchen kan jag tipsa om att hålla ett extra öga på i Björnarna, nr 25 Jernström. Inte en lokalkille som har den där extra derby känslan i sig kanske, men en 3 kassar kan vi nog räkna med från hans trollspö ikväll. En annan är såklart "kladdarn" nr 8 Granis. Mycket bra kladd så här långt denna sässe.
I Skiftnycklarna finns de bara en spelare att hålla ögonen på, 17 Skuggan! Inte kanske tränare Åkerlunds favorit spelare, men släpper han in honom på isen så kommer de garanterat att "regna" några gånger i Björngrottan. 

Vi får väl hoppas på fullsatt i hallen ikväll och lite liv på läktarn. Att de ska bli huligan bråk känns lite avlägset dock. "Gröna skiftnycklarna" (inget skämt, deras supporter klubb heter så) har sitt starka kort i "Vårtan" från matbespisningspersonalen i Westerlundska gymnasiet. Om Björnarna får ihop en så kallad "klack" kommer den nog att bestå av grabbar som "gnager" på kanten till att bli byxmyndiga och sett på mamma och pappas 40 tums tv hemma hur Gnaget vunnit allt denna bollsparkar höst, och sett hur huliganig man kan vara.  

 
Man vet aldrig var Skuggan gömmer sig, de vet vi från Björntiden :)


Fotot lånat av Kent Lundqvist

Världens roligaste skämt...

har korats. O segrare är Jörgen Jönsson (dock inte ex hockeyspelaren) Sverige! Kul skämt.

Världens roligaste skämt

En stockholmare som precis fått sin jaktlicens var i Skåne för att jaga and och hade blivit tilldelad ett jaktområde bredvid en gård mitt på slätten. Utanför gården stod en bonde och tittade intresserat på. Plötsligt kom några änder flygande och stockholmaren lyckades träffa en av dem. Nu hände det sig så att den landade på bondens mark, precis utanför jaktområdet. Stockholmaren rusade snabbt dit för att plocka upp anden, men bonden var redan där och sa:

– Anden landade på min mark och då är den min.

Stockholmaren började argumentera, men bonden stod på sig och sa :

– Kan vi inte komma överens får vi göra upp med en koddaspark.

Stockholmaren frågade vad det är för något.

–Det går till så att vi ställer oss mittemot varandra. Sedan sparkar jag dig allt vad jag kan i skrevet, och sedan gör du likadant på mig. Den som skriker minst får fågeln.”

Stockholmaren var tveksam, men ville gärna ha anden, så han gick med på förslaget. Skåningen rättade till trätofflorna och drog sedan till det värsta han kunde. Stockholmaren sjönk ihop men sa inte ett ord. Efter ett par minuter hade han rest sig och ställt sig beredd. Då sa bonden:

– Jag har tänkt på saken. Du kan ta anden.


Update

Ja vad säger man... de har hänt en del sen jag skrev sist:
Snön har fallit redan en gång.
Erik Hamrén har blivit Svensk Förbundskapten i Fotboll. Han var ju såklart första alternativ förbundet hade. Att man ringde till Sven-Göran Eriksson, Roy Hodgson, Stuart Baxter och 125 tränare ute i Europa var ju bara för att se om de skulle se på Fotbollsgalan i Malmö.... Som förövrigt måste ha lånat ljudteknikerna för sändningen från någon lokalkanal i djupaste Norrland!
Ishockey, Sverige vann över Finland i en landskamp... Ups, såg fel! 7-0, o då hade spelarna ändå gjort stan kvällen innan med Räikkönen, Nykänen och Kaj Kunnas... Finsk doping, Kosken... Och Kunnas jobbade även som "Snuz" på morgonen :)
Jill Johnson ska få en kotte i februari. Vad gjorde jag i April-M aj..? Fan! Jag visste att jag skulle vart i Ängelholm och befruktat istället!
Fredrik Reinfeldt läxar upp Barack Obama.. Hmm lite svårt att se de framför mig.. De som jag skulle lära Gretzky att spela hockey... Ja varför inte förresten :)
AIK har vunnit SM-guld! Hammarby åkte ur och möter Håbo nästa år...

RSS 2.0